Keuhkopoliklinikka

Keuhkosairauksien poliklinikalla on ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat otetaan tutkimuksiin lääkärin lähetteellä. Poliklinikalla työskentelee lääkäreiden lisäksi sairaanhoitajia sekä osastonsihteeri. Poliklinikalla tehdään lääkärin vastaanottotoiminnan lisäksi erilaisia keuhkojen toimintakokeita ja uniapnea tutkimuksia sekä sairaanhoitajan vastaanottoja.

Keuhkosairauksien klinikka tuottaa monipuolisesti keuhkosairauksien diagnostiikkaan, hoitoon ja seurantaan tarvittavat erikoissairaanhoitotasoiset palvelut. Toiminta muodostuu avopalveluja tuottavasta poliklinikasta ja laitospalveluja tuottavasta osastosta.

Käytössä on monipuolinen ja ajanmukainen laitteisto vaativimpienkin funktiotutkimusten tekemistä varten. Tavanomaisten hoitojen lisäksi käytössä ovat erilaiset ventilaattorihoidot, happihoito ja biologinen lääkitys. Uniapnean diagnostiikka ja CPAP-hoitojen aloitukset muodostavat myös yhtä laajenevan tehtäväkentän keuhkoklinikan osalle. Keuhkoputkien tähystystutkimukset tehdään tähystysyksikön tiloissa ja jälkiseuranta tapahtuu keuhkopoliklinikalla. Tämä mahdollistaa potilaiden luonnollisen jälkiseurannan ja myös jatkotutkimukset ovat tarvittaessa helposti saatavissa.

C-PAP tarvikejakelu

Voitte saapua ilman erillistä ajanvarausta keuhkopoliklinikalle maskien, suodattimien ja letkujen vaihtoa varten arkisin ma-to klo 7.30-8.00 ja 14.45-15.30. Suunniteltu vaihtoväli on noin yksi vuosi. Myös itse C-PAP hoitolaite täytyy ottaa mukaan. Mikäli laitteen tai hoidon kanssa ilmenee ongelmia, on varattava aika unihoitajalle.

Huom. Juhlapyhät voivat tehdä muutoksia tarvikehakuaikoihin. Juhlapyhien aattona tarvikehaku on avoinna klo 7.30-8.00.  C-CAP tarvikejakelu on suljettu 5.12. ja 27.-30.12.2022.

Yhteystiedot ja sijainti

Länsi-Pohjan keskussairaala
Kauppakatu 25
94100 Kemi

Keuhkosairauksien poliklinikka sijaitsee sairaalan ensimmäisessä kerroksessa äitiyspoliklinikan vieressä portaita vastapäätä.

Kanslia
soittoaika ma-pe 8.30-12

puh. 040 149 1165