Leiko-yksikkö

Me LEIKO-yksikössä toteutamme leikkaukseen kotoa -toimintamallia. Ajanvarauksella leikkaukseen tulevat potilaat käyvät tarvittaessa sairaanhoitajan vastaanotolla ennen toimenpidettä tai teille soitetaan 1-2 päivää ennen toimenpidettä. Päiväkirurginen potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja hänet kotiutetaan samana päivänä.

Lyhytjälkihoitoinen potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja hoitoa jatketaan erikoisalan vuodeosastolla noin  1-3 vuorokauden ajan.

Leikkaukseen tulevalle potilaalle

Jotta voimme huolehtia teistä leikkauksen aikana mahdollisimman hyvin, tarvitsemme esitietoja terveydentilastanne, allergioistanne, mahdollisesta lääkityksestänne, alkoholin käytöstä, tupakoinnista, fyysisestä suorituskyvystä jne.  Myös aikaisemmat kokemuksenne leikkauksista ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Mikäli teillä on flunssa, kuumetta ja jokin muu äkillinen tulehdus, ottakaa yhteyttä meihin ja varmistakaa, voitteko tulla toimenpiteeseen.

Jos olette tulossa päiväkirurgiseen toimenpiteeseen, täytyy teillä olla saattaja kotimatkalle ja aikuinen seuralainen kotiin leikkausta seuraavan vuorokauden ajaksi.

Peseytykää hyvin edellisenä iltana. Näin varmistetaan leikkausalueen puhtaus. Välttäkää kuitenkin ihon voimakasta hankausta. Hajusteiden käyttöä on vältettävä.

Tupakointi tulisi lopettaa klo 24.00 lähtien. Leikkaukseen tulevien tulee olla syömättä ja juomatta 6 tuntia ennen leikkausta. Kotilääkkeiden otosta saatte ohjeet Leikosta. Sairaalassamme on käytössä Providextra- hiilihydraattijuoma, josta saatte tarkemmat ohjeet ajanvarauskirjeessä.

Omavointi-palvelun kautta voit osallistua hoitoosi välittämällä arvokasta tietoa voinnistasi sinua hoitavalle lääkärille ja hoitohenkilökunnalle.


Yhteystiedot ja sijainti

Länsi-Pohjan keskussairaala
Kauppakatu 25
94100 Kemi

Yksikkömme sijaitsee 2. kerroksessa.

Hoitajien kanslia
ark. 7-18.30
puh. 040 149 1257

Leikkaushoidonsuunnittelu
puh. 040 149 1257