Länsi-Pohjan asukkaita pyydetään ottamaan koronavirus-epäillyissä yhteyttä Digiklinikkaan

14.8.2020

Koronatestiin pääsemiseksi Tornion, Kemin ja Keminmaan asukkaita pyydetään olemaan yhteydessä Oma Mehiläisen Digiklinikalle – aiemmin käytössä ollut koronaviruspuhelin palvelee esisijassa asiakkaita, joilla on tarve fyysiseen lääkäriin tapaamiseen.

Koronanäytteeseen hakeudutaan 17.8. lähtien Tornion, Kemin ja Keminmaan alueella ensisijaisesti Digiklinikan kautta. Koronaviruspuhelimeen toivotaan soitettavan vain, mikäli arvioidaan potilaan oireiden edellyttävän ammattilaisen fyysistä arviota ja tapaamista.

– Palvelua pyritään ohjaamaan Digiklinikalle kaikilta niiltä osin kuin se on mahdollista. Tämä jättää puhelinpalvelun ja fyysisen vastaanoton niille, joiden asian hoitamiseksi se on tarpeen. Koronapuhelinta hoitavat työntekijät vastaavat myös alueen muusta hoidon tarpeen arviosta ja neuvonnasta, joiden hoito tulee voida turvata kaikissa tilanteissa, Mehiläinen Länsi-Pohjan perusterveydenhuollon linjajohtaja Maria Lovén kertoo.

Mehiläinen Länsi-Pohjan koronavirustestaus toimii ajanvaruksella ja yhteydenotto tästä lähtien ensi sijassa digiklinikan kautta. Digiklinikan Länsi-Pohjan koronalinjaan saa yhteyden joka päivä klo 8-21. Näytteitä Länsi-pohjan alueella otetaan tällä hetkellä toista sataa päivässä.

– Kysyntä on kasvanut lyhyessä ajassa moninkertaiseksi jopa kevään kysyntäpiikkiin nähden, minkä vuoksi puhelinpalvelu on ruuhkautunut. Työntekijöitä on palkattu lisää niin paljon ja nopeasti kuin alueelta on ollut saatavissa. Teemme työtä sen eteen, että ruuhka saataisiin purettua mahdollisimman nopeasti. Toivomme ihmisten ymmärtävän tällä hetkellä vallitsevan tilanteen, ja noudattavan ohjeita. Niitä takaisinsoittopalveluun soittaneita, joiden asia ei ole päivystyksellinen, pyydämme odottamaan kotona rauhassa takaisinsoittoa, Lovén sanoo. Hätätapauksessa tulee tietenkin soittaa hätänumeroon 112.

Länsi-Pohjassa koronaviruksen näytteenottokriteerit ovat THL:n ohjeiden mukaiset.

 


Digiklinikka on käytössäsi sekä OmaMehiläinen-sovelluksessa että -verkkopalvelussa. Etävastaanotto sivulta löydät ohjeet digiklinikan käyttöönottoon ja sovelluksen latauslinkit.

Mikäli asioit lapsen puolesta, käytä digiklinikalla asioinnissa lapsen henkilötunnusta.