Länsi-Pohjassa testataan STM:n strategian mukaisesti

Länsi-Pohjan alueella on 22.4.2020 mennessä todettu yhteensä 91 positiivista koronavirusnäytettä. Viimeksi kuluneen vuorokauden sisällä uusia positiivisia tapauksia ei ole tullut.

Sosiaali- ja terveysministeriön testausstrategian mukaisesti pyrimme Länsi-Pohjassa torjumaan epidemian leviämistä, suojaamaan riskiryhmiä sekä turvaamaan henkilöstön riittävyyden ja terveydenhuollon kantokyvyn.

Altistuneet pyritään edelleen jäljittämään ja asettamaan karanteeniin. Tähän mennessä tehtyjen toimenpiteiden ansiosta yksi tunnetuista tartuntaketjuista on onnistuttu jo tukahduttamaan.

Länsi-Pohjassa koronaviruksen näytteenottokriteerit ovat tällä hetkellä THL:n ohjeiden mukaiset.

Tavoitteemme on tehokkaasti jäljittää tartuntaketjuja sekä luoda epidemian kulusta mahdollisimman tarkka kuva rajoitustoimien kohdentamiseksi oikein. Oireettoman väestön testausta ei toistaiseksi tehdä, ellei lääkärin arvion perusteella ole syytä epäillä tartuntaa.

Koronavirustaudin oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli. Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä. Pääosin oireet ovat olleet lieviä ja suurin osa toipuu hyvin, mutta osa potilaista sairastuu vakavaan hengitysvajaukseen johtavaan keuhkoinfektioon.

Arvion koronavirustartunnasta voi tehdä omatoimisesti osoitteessa www.omaolo.fi. Tarvittaessa palvelu ohjaa ottamaan yhteyttä koronaviruspuhelimeen. Länsi-Pohjan alueella kaikki koronavirusasiat hoidetaan numerossa 040-8251072.