Mehiläinen Länsi-Pohja purkaa synnytysosaston vierailurajoituksia asteittain 1.6.2020 alkaen

Synnytyssairaalan sairaanhoitopiirin alueella asuva oireeton tukihenkilö on tervetullut 1.6.2020 lähtien lapsivuodeosastolle Mehiläinen Länsi-Pohjan sairaalassa. Puoliso tai muu tukihenkilö voi nyt osallistua synnytyksen lisäksi vastasyntyneen hoitoon osastolla.

– Synnyttäjille ja heidän puolisoilleen on luvattu, että rajoitukset tullaan purkamaan heti kun se on mahdollista. Koska koronaviruspandemia on osoittanut laantumisen merkkejä, voimme purkaa asteittain vierailurajoituksia 1.6.2020 lähtien, toteaa synnytysten ja naistentautien ylilääkäri Pia Vittaniemi.

Mikäli koronavirustartuntojen määrä Länsi-Pohjan alueella kuitenkin lisääntyy uudelleen, rajoituksia voidaan joutua ottamaan uudelleen käyttöön.

– Rajoitusten tarkoituksena on ollut suojata ensisijaisesti vastasyntyneitä ja synnyttäneitä äitejä sekä henkilökuntaa. Pitää muistaa, että pandemiaa ei ole vielä voitettu, ja on mahdollista, että rajoitustoimet pitää ottaa myöhemmin käyttöön uudelleen, Vittaniemi muistuttaa.

Suomessa rajoitettiin sairaaloiden vierailuja Covid-19 -virusinfektion vuoksi keväällä 2020. Synnytyssairaaloissa sallittiin tukihenkilöiden ja puolisoiden mukana olo synnytyksessä ja vauvan syntymän jälkeen synnytyssalissa. Valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan näin meneteltiin myös Mehiläinen Länsi-Pohjan synnytysosastolla. Vierailut synnytysvuodeosastoilla eivät ole edellä mainittujen suosituksen mukaan koronavirusepidemian aikana olleet sallittuja.

Mehiläinen Länsi-Pohja noudattaa OYS Erva alueen ohjeistusta asiassa.