Kuntoutuksen poliklinikat

Fysiatrian poliklinikka

Täydentyy myöhemmin 

Kipupoliklinikka

Kipupoliklinikka on lähetepoliklinikka. Lääkärin vastaanottopäiviä on 2-3 viikossa. 

Kipupoliklinikka palvelee kaikkia erikoisaloja. Tavoitteena on estää kivun kroonistuminen ajoissa aloitetulla hoidolla, sekä auttaa kroonisesta kivusta kärsiviä potilaita ja heidän perheitään mahdollisimman hyvään elämänlaatuun. 

Lääkärin vastaanottokäynnin lisäksi seuraamme potilaan vointia sairaanhoitajan sovituilla puhelinajoilla. 

Moniammatillinen kiputyöryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa ja siinä ovat edustettuina fysiatrian, kuntoutusyksikön, psykiatrian, sosiaalityön, kipupoliklinikan ja kirurgian asiantuntijat. 

Pyrimme tukemaan potilaan omia kivunhallintakeinoja ja saamaan hänet aktiivisesti osallistumaan hoitoonsa. Vertaistukea tarjoaa kivunhallintaryhmä, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa
(8 kertaa/ryhmä). Ryhmässä opetellaan kivunhallintakeinoja sekä annetaan tietoa ja tukea kipupotilaille. 

Lisäksi toimimme alueen asiantuntijoina ja järjestämme koulutusta sekä terveydenhuollon henkilökunnalle että opiskelijoille. Olemme myös verkostoituneet alueen terveydenhuollon henkilöstön kanssa. Teemme yhteisyötä alueen päihdeklinikoiden, poliisin ja apteekkien kanssa. 

Kuntoutustutkimus poliklinikka

Kuntoutustutkimuksessa  tehdään kuntoutumistarvetta ja -mahdollisuuksia selvittävä tutkimus toiminta- ja työkykyarvioineen.  

Arviointitutkimus tehdään moniammatillisesti yksilöllisen tarpeen mukaan hyödyntäen kuntoutujan muuta verkostoa. Tarvittaessa voidaan konsultoida muita erikoisaloja ja ohjata kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksiin. 

Matalan kynnyksen vastaanotto 

Matalan kynnyksen vastaanotto toimii osana kuntoutustutkimuspoliklinikkaa. Kuntoutuksen ohjaus- ja neuvonta matalalla kynnyksellä tapahtuu perjantaisin klo 9.00-11.00 välisellä ajalla ilman ajanvarausta.


Yhteystiedot ja sijainti

Länsi-Pohjan keskussairaala
Kauppakatu 25
94100 Kemi

Fysiatrian ja kuntoutustutkimuksen poliklinikat sijaitsevat 1. kerroksessa kahviosta vasemmalle.